2010. április 15., csütörtök

Tokyo Marui PSG-1

Most nézzük ezt a mesterlövész fegyvert.
Ritkaság és valamiféle státusszimbólumként is szolgál. Az alap verzióját újonnan 120000-150000 forint körül lehet beszerezni.



Feledésbe merült, pedig a Marui gyártja, de itthon annyira ne vették, hogy már nem hozzák be a boltok. Az oka az, hogy nagyon drága.




Sok olyan dolog van ami egyedivé teszi, például csak félautomatán tud lőni.
Tudtommal az első olyan AEG , amin a hüvelykivető mozog minden lövésnél. A felhúzókar hátrahúzása pedig betölti az első golyót a csőbe.
Az elsütőbillentyű(ravasz) meghúzásakor rögtön lő. A lövés után felhúzza a rugót, és felhúzva marad, így nincs késés a lövések előtt. A ravasznál van egy kis fesztelenítő amivel ki lehet ereszteni a rugót megfeszített állapotból. Ilyenkor az újra tüzeléshez meg kell húzni az elsütőbillentyűt - felhúzza rugót - és a következő meghúzásnál már lőni fog.

Az alábbikaból lehet gondolni, nem rendes AEG alkatrészeket használ.
Nekem nincs ilyen puskám úgyhogy itt egy angolról fordított bemutató.

BullyWu leírása az Arniesairsoft-ról


"A fegyver adatai:

Hossz: 1208mm
Súly: 4,3 kg
Motor: EG700 Special
Gearbox: Ver. 4
Torkolati sebesség: kb 300fps
Akksi: kis csatlakozós, az ak stick is beleme gy



A 300 fps a gyárilag dobozból kivéve igaz. Tuninggal 600 vagy több fps is kipréselhető lenne belőle, igaz az illegálissá tenné.

Amit az áráért kapsz:
Persze a fegyver maga a dobozban
Egy kulcs amivel állíthatod a válltámaszt
Adapter Tacer-hez a cső végére
Pár Marui BB
4x40 Tasco távcső a fegyverre szerelve
Fém 15BB-s tár


Kinézet és minőség:

A fegyver gyönyörűen néz ki. Nagyon egyedi, nem sok embernek van, és más mint az átlag mesterlövészpuska.

A minősége elég meggyőző, egy jó fegyver a Marui-tól. Nagyon jól meg van építve, úgy mint a többi fegyverük. <--(na ebbe még bele fogok kötni egy későbbi cikkben) Több embernek volt gondja az első markolat recsegésével. Az enyémnél nem jelentkezett, vagy ha igen akkor nem észrevehető. Mást nem nagyon lehet mondani. Szép, és jól össze van rakva. Az egyik dolog viszont, hogy ez a fegyver jó nagy darab. Ha egész nap hordanod kell, de nem zavar a mérete, akkor emiatt nem kell aggódnod. Teljesítmény: Amikor alap állapotban lősz vele, a lőtávja egy mesterlövész puskához képest rossz, tuningoln od kell ha jót akarsz belőle csinálni. Viszont ha megtetted nem sok minden fog megállítani. Ha normális nagy hatótávolságú puskát akarsz belőle csinálni, szükség lesz legalább egy 200%-os rugóra, vagy 300%-osra ami már 500fps fölé fogja vinni. Az erős tuning rugóhoz kell majd: egy Systema gearbox mert a gyári nem bírná sokáig és legalább egy 9.6-os akksi. Egy 8.4-esnek problémát okozott a 160%-os nem nemhogy a 200%-os. Én egy egyedi 10.8V 1400mAh használok mert nincs vele semmi késés amikor felhúzza rugót. Amikor már tuningoltad nagy jó fegyver. Kiváló más mesterlövészek ellen is, mert félautomata és meglesz az előnyöd ellenük. A pontossága alapból jó, de amikor már tuningoltad nem árt kicserélni a csövet. Ilyen volt az enyém 160%-os rugóval, mikor semmi más nem volt még benne kicserélve.
Most 200%-os rugóval 465 fps-t produkált. Megpróbálok még javítani a tömítéseken így remélem 480-500 fps lesz.

A távcső nagyszerű. Könnyű állítani mert az állítókon nincs fedő. A 4x-es nagyítása is ideális - nem túl sok, nem túl kevés. Tökéletes arra a távr a amiről lőni fogsz."


Ez volt egy tulaj véleménye.


Amúgy:
A teljes tuninghoz kell legalább 200000 forint ha új fegyverrel számolunk(150000-es beszerzési árral).
A tuning után is lehet hozzá 70-es G3 lowcap-et is használni, mert a MASZ mesterlövész fegyvereknél maximum 80BB-s tárat engedélyez .
A fém test külön pénz, és itthon nemigen lehet találni.

De annak az esélye, hogy ilyet vegyél nem sok. Az előre felhúzott rugó nem jelent olyan nagy előnyt mint amennyit fizetni kell az egészért.
Ez a puska meg fog maradni ritkaságnak, és talán jobb is.

2 megjegyzés:

  1. Hali!

    Nem tudom milyen sűrűn használod, de nekem a 200% gyorsan megevett kattő darab kék guarder dugattyút. A systema alumínium dugó jól bírja.

    Ne vegyél bele firefly hop gumi lenyomót, mert a kis átmérőjű hop-up tárcsa miatt alapból nagyon lenyomja a gumit és feltekeri a BB-t az egekbe.

    VálaszTörlés
  2. Hello!
    Nekem nincs ilyen puskám.
    Midenesetre köszi a tácsot. :)

    VálaszTörlés