2010. április 19., hétfő

KTW Winchester 1873 Carbine

Egy újabb ritka fegyver, spring-es Winchester csak ez van, és már nem gyártják.
Ilyen sincs kéznél a cikk fordítás innen


"A puska ami meghódította a vadnyugatot"
A Marushin megpróbálta kivenni a maga részét a fegyver iránti érdeklődésből a 1873 Maxi Carbine-al. Emberesen nézett ki, de gyenge volt és egy technikai csőd abban valószínűtlen esetben is, mikor működött. Kár mivel, a kiválló M1 Carbine-juk után nagy reményeink voltak.
Talán majd mű
ködni fog ha kihoznak belőle egy 8mm-es változatot(amit játékon nem lehet használni).

Szóval 2004 és a
KTW kihozza a Wincester-ét. Egy koreai márka ami a néha szokatlan de nem túl erős vagy éppen magas minőségű söréteseket gyártott(az Ithaka Masterkey ugrik be). A mérce másik vége pedig a gyönyörű és csillagászatian drága Lee-Enfield-jük.

A dobozban kapsz hozzá narancssárga csőfedőt, használati utasítást(az angol fordítását 10-ből 8-ra értékelném úgyhogy jobb mint a félrefordított dolgok), 37-es tár a fegyverben, még 1 tár plusszba. Nagyon kevés műanyag van a fegyverben, a rugóvezető sajnos az, de erről majd később. A markolat és a válltámasz ABS de a fa effektje kitűnő. A legjobb amit láttam, például jobb a Marui AK-nál is. Egy pár öntési sorján kívül a fém testen nagyon jó érzést kelt az egész. A képekre kell bízni magad.

Csak egy felirat van rajta, a fém test alján: "Winchester 1873". A gyártóra utalló feliratok nincsenek rajta, se KTW se ASGK csak a fém válltámaszon van egy kis logó, és annyi hogy "Don Sang Model".

Na most a lövés. Előszö
r is a tár hasonló mint ami a KTW shotgun-jain van - egy üreges cső amibe 37 BB fér sorban. Elég egyszerű kézzel megtölteni de azért hiányzott valami szörnyű töltölő alkalmatosság amiről most nyíghatnék. A tár be is kivétele elég egyszerű: fogd meg az alsó cső legelejét, forgasd el 45fokkal az óra irányába és kiházhatod a tárat. A tár berakása nyilvánvalóan ugyanez visszafelé.

A valódival azonos a felhúzása, akárki aki látott western filmbe Wincestert fel fogja ismerni. Van elég ellenállása, de simának érződik, autentikusnak és meg lehet tenni 1 kézzel. Élvezet felúzni a fegyvert. Az irányzékok azonosak az igazival: a hátsót lehet állítani, a távoli lövésekhez a lövedék esésének kompenzálása miatt, még ha az airsoftban fölösleges.

Könnyű használni, és igaz hogy a ravasz meghúzása nehéz, de van egy konkrét "lövési pontja" és a 2 kilós súly miatt a célzást igazából nem befolyásolja. Én nem tapasztalatam semmi célon tartási gondot. A lövés nem hangos de azért van egy jóleső. Annak ellenére, hogy a nem utalnak rá a használai utasításban, és mi sem találtuk meg, de megepő módon van benne fix-hup-up. Ez először felcsavarta a 0.20g-os BB-t de egy tár után beállt és vízszintesen lő. A 0.25-ös már esik az alap AEG lőtáv vége előtt.

Van még egy tulajdonsága mikor használod, az hogy 2x betöltheted. Így két BB-t lő, és a hatótáv harmadával csökken. Nyilvánvalóan a shotgun-jaik utóérzése és biztos nem fogod sokat használni.
Fel lehet úgy húzni a f
egyvert hogy ne veszítsd el a célt. Pontosan lő, kb ahogy a hosszú csőtől és a fix hop-up-tól várnád, stabil 260fps-t lő 0.20-assal.

Furcsa de nehezen tuningolható. Nem fogok igazi fegyver alkatrészekről beszélni mert tudom hogy túl drágák, mind az Ulbe
ri gyártmányok mind az igazi 1873-ak amik gyűjtői darabok. Az 1873-ba normál AEG rugó megy, de én nem ajánlanám, hogy 310-320 fölé vidd. Miért?

A műanyag rugóvezető miatt amit visszább említettem, és túl nagy ellenállás lenne az amúgy is nehéz felhúzás közben. Nem hiszem
hogy a puska szívesen venné hosszútávon.

A KTW ezzel egy szép fegyvert hozott össze, az ABS markolatok megbocsáthatóak mert olyan jól néznek ki. A fegyver használható, főleg azoknak akik szeretnének egy kis stílust vinni a játékba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése